Szybki, a zarazem wyjątkowy przepis na kurczaka z dodatkiem pikantnej mieszanki przypraw TANDORI MASALA z batatami w kołderce z czerwonej...

Kurczak w tandori masala z batatami

0 Comments

Szybki, a zarazem wyjątkowy przepis na kurczaka z dodatkiem pikantnej mieszanki przypraw TANDORI MASALA z batatami w kołderce z czerwonej cebulki.



SKŁADNIKI:

- filety z kurczaka
- bataty
- czerwona cebula
- biała cebula
- pasta pomidorowa
- marchew

PRZYGOTOWANIE:

- filety z kurczaka umyć, oczyścić z błonek i kości, pokroić w kostkę bądź cienkie paski
- wymieszać z mieszanką przypraw tandori masala, odstawić na 30 min. w chłodne miejsce
- na mocno rozgrzaną patelnię wrzucamy wcześniej przygotowane kostki fileta, po chwili zmniejszając ogień, dodajemy pastę pomidorową - mogą być również pomidory z puszki, jednak pasta sprawdza się znacznie lepiej



- bataty zawinąć w folię aluminiową do pieczenie (pamiętajmy - błyszczącą stroną do wewnątrz) z dodatkiem czerwonej i białej cebuli)
- piec około 1 godziny, sprawdzając widelcem co jakiś czas miękkość - bataty są bardzo delikatne - pamiętaj :)



Pamiętaj tandori masala zawiera pieprz Cayenne więc wedle smaku - ostrożnie. Jednak jeśli lubisz wyraźne, aromatyczne, pełne zapachu w kuchni przyprawy - polecam nie żałować :)

Uwielbiam tę przyprawę i życzę smacznego.


You may also like

Brak komentarzy:

Szukaj na tym blogu

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Featured Posts

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)

Polecane

Młody jęczmień, jaki wybrać?

Młody jęczmień od dłuższego czasu jest hitem wśród zdrowej żywności. Zaciekawiona tematem postanowiłam poszukać i przetestować ową roślin...

Reklamy

Followers

Popular Posts