Pesto kojarzy się przeważnie ze smakiem bazylii, czy tak musi być?

Domowe pesto z natki pietruszki

0 Comments

 Pesto kojarzy się przeważnie ze smakiem bazylii, czy tak musi być?

Zdecydowanie nie.

Przekonajcie się sami to naprawdę prosty i szybki przepis na spaghetti inaczej.

Składniki:

- odrobina oliwy z oliwek bądź oleju z pestek dyni  goo.gl/bdIu6c
- kilka naci pietruszki
- 2 łyżki octu jabłkowego goo.gl/etfzTf
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Pesto z pietruszką


Całość blendujemy i otrzymujemy gotowy sos. Oczywiście kwestią smaku jest ilość dodanej oliwy, ale z racji tego iż posiada mnóstwo zdrowych kwasów tłuszczowych, śmiało polecam większą ilość.

Dodatkowo natka pietruszki zawiera prowitaminy A, witaminy PP, K i z grupy B. Dzięki czemu całość tworzy mocny boost witaminowo-proteinowo-tłuszczowy, a przede wszystkim ZDROWY :)

Smakowite pesto z natką pietruszki


Smacznego.


You may also like

Brak komentarzy:

Szukaj na tym blogu

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Featured Posts

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)

Polecane

Młody jęczmień, jaki wybrać?

Młody jęczmień od dłuższego czasu jest hitem wśród zdrowej żywności. Zaciekawiona tematem postanowiłam poszukać i przetestować ową roślin...

Reklamy

Followers

Popular Posts