W ostatnich czasach dużo się mówi na temat zdrowych zamienników cukru. Wybór jest duży. Dlaczego więc ksylitol?

Właściwości cukru brzozowego jakich do tej pory nie znacie

0 Comments

W ostatnich czasach dużo się mówi na temat zdrowych zamienników cukru. Wybór jest duży. Dlaczego więc ksylitol?

ZASADY

1. Ksylitol posiada o wiele niższy indeks glikemiczny od standardowego cukru - współczynnik IG-8

2. Większość stomatologów zaleca stosowanie ksylitolu już od najmłodszych lat, dzięki czemu skutecznie zapobiegamy nieuniknionej walce z próchnicą.

3. Mało kto wie, że to właśnie cukier, który przyjmujemy w olbrzymich dawkach, przyczynia się do stopniowego pogorszenia stanu kości. Cukier brzozowy, wręcz przeciwnie, poprawia ich konsystencję.

To tylko trzy główne zalety ksylitolu. Teraz już wiesz dlaczego zwykły cukier na sklepowych półkach, który wchłaniamy niemal wszędzie - jest tak tani.

Zastanów się dlaczego stomatolodzy zalecają spożywania ksylitolu. Przypadek? Nie sądzę.

Kupując ksylitol wybieraj tylko najlepszy z Finlandii, znajdziesz go na ☛☛☛ KUP TERAZ SKLEP ☚☚☚


You may also like

Brak komentarzy:

Szukaj na tym blogu

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Featured Posts

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)

Polecane

Młody jęczmień, jaki wybrać?

Młody jęczmień od dłuższego czasu jest hitem wśród zdrowej żywności. Zaciekawiona tematem postanowiłam poszukać i przetestować ową roślin...

Reklamy

Followers

Popular Posts